O'LEARYS, BORLÄNGE

BOWLING VS FOTBOLL

Konceptutveckling

Projektering

Teknisk projektledning

Teknisk installation

Ljud- och bildsystem

AV-teknik

Styrsystem

O’LEARYS, BORLÄNGE

Om projektet
O’Learys historia är en kärlekssaga från Nantucket Island utanför Boston. Människorna. Maten. Kulturen. Bostonlagen och deras proffsspelare. Passionen för sport. Den avslappnade känslan. Det är den röda tråden som håller samman O’Learys.

I Borlänge har O´Learys etablerat sig som de många människornas nya vardagsrum. Mitt i centrum, i Borlänge Event Center, bubblar det av aktiviteter. Här kan du utmana en polare i bowling på någon av de tio LED-belysta bowlingbanorna eller tävla i STCC, WTCC, Formel 3000 eller Mini Cooper i någon av racingsimulatorerna i the Race Room. Och det tar inte slut där – i the Game Room väntar sex supermoderna elektroniska darttavlor, multisportsimulatorer, air hockey, boxboll och mycket mera… här lockar mat, musik, sport och nöjen från morgon till kväll.

Att skapa en miljö med många möten, mellan människor och ljudmiljöer, ställer höga krav på den tekniska installationen. I den stora sportmatsalen har vi exempelvis anpassat ljud- och bildsystemet så att varje sällskap kan välja vilken match som skall ses och höras – en installation av totalt 70 TV-apparater. Lokalen har också delats in i 30 ljudzoner som med hjälp av ljudduschar låter gästerna styra ljudvolymen efter eget tycke och smak. Och vill du uppleva den rätta O´Learys atmosfären – tag då plats på läktaren som rymmer 60 personer sittande och som med sina dubbla jumbotroner förflyttar besökarna direkt från Borlänge till Madison Square Garden.

I denna multiarena samlas stora och små sida vid sida. Bowlinghallen med sina tio LED-belysta bowlingbanor styrs enkelt om från avslappnad after work miljö med soft, nedtonad ljusmiljö till discoljus med några enkla justeringar – antingen via touchskärm eller en app i användarens egen telefon.

Vi har lagt stor vikt vid att skapa ett lättnavigerat styrsystem från Crestron som ger användaren totalkontroll över de många miljöerna. Utöver sport- och aktivitetszonerna inrymmer Borlänge Event Center även två konferensrum som utrustats med konferensteknik av senaste modell, möjlig att styra via samma touchskärmar med flexibla användargränssnitt, som övriga zoner.

Uppdrag
O’Learys, Borlänge

Kund
Totalsport Scandinavia AB 

Utförande
3.000 m2 ljud- och bildteknisk installation för konferensrum, sportmatsal, läktare och jumbotron.

Reportage
“Ljud och bild är avgörande för matchupplevelsen”
Teknik & Trender. Publicerat 2014-11-20